Despre mine

Mă numesc Anca și locuiesc în București.

Îmi iubesc fiul, soțul și părinții, daruri binecuvantate de la Dumnezeu. Îl ador pe câinele meu, Perro, care mă face sa zâmbesc aproape în fiecare zi.

Încerc să mă bucur cât mai mult de viață. Sunt o fire aprigă, nici decum ‘slow’. Cred cu tărie că lucrurile cele mai bune sunt lucrurile simple și că trebuie să le observi fără grabă pentru a fi fericit. Îmi place să călătoresc, să dansez, să petrec timp cu prietenii, să scriu, să citesc, să mănânc mâncare bună făcută în casă ori ieșită din mâinile unui bucătar priceput.

Numele acestui blog nu înseamnă să fii încet, ci să te bucuri pe îndelete de tot ce e bun și frumos. It’s not about BEING slow, it’s about TAKING IT SLOWLY.

Da, îmi place să amestec româna cu engleza, deși încerc să fac asta cât mai rar. De vină este educația mea de filolog.  Mi-am petrecut anii de liceu și de facultate într-o comunitate de profesori, colegi și prieteni în care nu citeam și nu scriam aproape deloc în limba română, lucru care ne influența foarte mult și conversațiile. Sper să nu mi-o luați în nume de rău atunci când îmi mai scapă expresii în engleză. De obicei adaug note prin care le traduc pentru cititorii care nu stăpânesc limba lui Shakespeare.

Iubesc să iubesc. Pe cine iubesc v-am spus deja. Ce iubesc? Ei bine: oamenii, râsul din toată inima, arta, blândețea, armonia, politețea, cuvântul dat și respectat, civilizația și rafinamentul, bunul simț, muzica nouă și veche, bisericile mici, cărțile bune, obiectele frumoase, răsăritul și apusul, mirosul de ploaie și curcubeul strălucitor.

Atât despre mine. Vă urez bun venit și vă invit să ne cunoaștem mai bine citind blogul. 🙂

 

44 de gânduri despre „Despre mine

    • Buna! 🙂 Multumesc. 🙂 Mai departe am insa o problema cu nominalizarea a 15 bloggeri. Trebuie sa fie musai bloggeri fotografi? Ca nu cred ca stiu atatia (fotografi) … 🙂

  1. Foarte frumos blogul si foarte bine scris.Imi plac si mie foarte mult calatoriile si chiar daca nu voi ajunge vreodata in locurile descrise aici macar sa citesc ceva frumos despre ele.

  2. Imi plac oamenii slow deoarece imi seamana…ca si comportament.Nu ti-am citit descrierile pana acum , dar avand in vedere ca imi place ceea ce am vazut as fi incantat de un schimb de link. Am zis candva ca nu mai fac asa ceva , dar cand vad bloguri si bloggeri care imi seamana , nu ma pot abtine.

    Multumesc.

    • Nu am făcut niciodată schimb de link. În principiu, dacă citesc un blog mai mult timp și îmi place în mod deosebit, îl adaug pur și simplu în blogroll fără a aștepta nimic în schimb. Recunosc însă că nu actualizez decât extrem de rar blogroll-ul. După cum vezi, am puține link-uri acolo. Pur și simplu nu prea mă gândesc la asta. 🙂 Bine ai venit pe la mine! Mă bucur să aud că avem idei în comun. Te mai aștept și voi veni și eu la tine în vizită dacă mă primești. 🙂

      • Pe care blog ai fost?

        Sper ca pe acesta http://cartim.ro/ si nu pe cel de pe wordpress :))
        Comentariile nu sunt inchise nicaieri.

        Acceptul punctul tau de vedere , asa ca am sa te trec la mine in blogroll pentru a te putea vizita mai des.

        • Da, am intrat pe WordPress, dar până la urmă l-am găsit pe cel corect. 🙂 Să știi că pe WordPress sunt închise comentariile. Cel puțin la postarea cu căței. 🙂 Te aștept cu drag la mine în vizită oricând îți face plăcere.

  3. Blogul tau e foarte placut si interesant, pentru ca uneori este un jurnal de calatorie, cateodata o galerie de fotografii, bravo, ai ochi! Alte dati gasesc si cate o introspectie foarte simpatica. Ma faci sa rad, parca te vad! :):)
    Spor la treaba!
    Pe curand,
    Antonela

  4. Bine te-am gasit, Anca!
    Indraznesc sa-ti spun ca uneori citesc postarile si comentariile aferente, aici la tine acasa. Daca o sa fi de acord, avand in vedere ca n-am indraznit sa-mi construiesc si eu un blog (inca mai fac greseli gramaticale!), o sa-mi fac curaj sa comentez din cand in cand, cele scrise de tine!
    O iarna frumoasa, pentru tine si pentru indragitii tai!

    • Bine ai venit, Nilu. 🙂 Mă bucur că treci pe aici în vizită. Felicitări pentru blog şi mult succes! Nu am găsit niciun link la el lângă Gravatar, aşa că te invit să scrii aici adresa de web a blogului tău (sau să o adaugi atunci când laşi comentarii), ca să poată să ajungă astfel lumea şi la tine pe blog. 🙂 Ne cunoaştem cumva din viaţa reală? 🙂 Te mai aştept.

      • Anca,Anca…nu ai citit cu atentie ce-am scris…dar fiindca sarbatorile bat deja la geam, am sa te iert si am sa mai revin la tine! :)) Am spus ca nu am inca blog, dar e un deziderat. Din pacate nu am avut privilegiul sa te fi cunoscut in afara spatiului virtual.
        Doar bine!

        • Scuzeeee! 😀 Sper că se acceptă. 😀 Am fost așa de entuziasmată când am citit cuvântul ‘blog’, încât nu am observat negația. 🙂 🙂 🙂 Nu prea cred că scuza asta cu greșelile gramaticale stă în picioare, așa că așteptăm blogul. 🙂

  5. Îți mulțumesc pentru că ai așa gânduri pe care le-am găsit aici pe blog. Frumusețea ta interioară aduce cu siguranță și frumusețea exterioară pe care o trăiești, descriind-o tuturor. Bravo ție!

Comentariu